Voor 6 personen
250 ml volle melk
250 ml slagroom
2 zakjes vanillesuiker
3 blaadjes gelatine
5 el suiker
handje gehakte walnoten
4 el bruine suiker
1 grote appel
klontje boter
flinke scheut stroop
Week de gelatine in koud water. Liever iets langer dan korter. Verwarm de slagroom samen met de melk, maar zorg dat het niet gaat koken.
Voeg de vanillesuiker en gewone suiker toe.
Knijp de gelatine uit en voeg toe. Goed roeren om te voorkomen dat vel vellen ontstaan.
Smelt de bruine suiker en meng deze met de gehakte walnoten. Laat afkoelen en hak de gesuikerde noten fijn en meng deze door het melk/slagroom mengsel.
Goed roeren en uitschenken in kleine glazen. Goed af laten koelen
en daarna nog 2 uur in de koelkast.
Appel in kleine blokjes snijden en met de stroop en boter even laten sudderen.
Haal na 2 uur de glazen uit de koelkast en zet deze even in het warm water en doe op een dessert bord een schepje appelmengsel en zet daar een panna cotta op. Soms moet je even een tik geven en gewoon even oefenen
Relatief klein dessert wat het goed doet na een zware maaltijd.
Reacties
Een reactie posten