Deze stoofschotel doet het erg goed bij aardappelen (met rozemarijn) uit de oven of samen met een groot stoer brood. Het is ook echt gezellig voer. Grote pan in het midden en allemaal een mooi stuk kip uitzoeken. Stuk brood afscheuren en beetje soppen in het nat.
Restjes zijn prima te verwerken tot pasta saus maar de kans dat zoiets nodig is acht ik erg klein.
Gerecht is zeer toegankelijk voor kinderen omdat de ui en tomaat het geheel wat zoetig maakt.
Nodig voor 6 personen (of 4 hongerlappen)
1 kilo kippenbouten
4 wortelen in schijfjes
1 grote ui gesnipperd
100 gram blokjes gerookt spek
1/2 liter kippenbouillon
1/2 liter passata
200 gram gemende paddenstoelen in plakjes
boter/olijfolie
peper/zout
10 blaadjes salie gesnipperd
Restjes zijn prima te verwerken tot pasta saus maar de kans dat zoiets nodig is acht ik erg klein.
Gerecht is zeer toegankelijk voor kinderen omdat de ui en tomaat het geheel wat zoetig maakt.
Nodig voor 6 personen (of 4 hongerlappen)
1 kilo kippenbouten
4 wortelen in schijfjes
1 grote ui gesnipperd
100 gram blokjes gerookt spek
1/2 liter kippenbouillon
1/2 liter passata
200 gram gemende paddenstoelen in plakjes
boter/olijfolie
peper/zout
10 blaadjes salie gesnipperd
Neem een joekel van een gietijzeren pan. Ik heb zelf een 30cm Staub gebruikt. Bak de kippenbouten in een beetje olie en boter licht bruin.
Haal de kip uit de pan en doe de spekjes in de pan. Even aanbakken en dan de wortel en ui toevoegen. Even rustig stoven en dan de overige ingrediënten toevoegen behalve de paddenstoelen.
Goed mengen en de kip toevoegen en het geheel een 1,5 uur in de oven op 150 graden.
Bak vlak voor het opdienen de paddenstoelen lichtbruin en voeg deze toe aan de kipstoof.
Haal de kip uit de pan en doe de spekjes in de pan. Even aanbakken en dan de wortel en ui toevoegen. Even rustig stoven en dan de overige ingrediënten toevoegen behalve de paddenstoelen.
Goed mengen en de kip toevoegen en het geheel een 1,5 uur in de oven op 150 graden.
Bak vlak voor het opdienen de paddenstoelen lichtbruin en voeg deze toe aan de kipstoof.
Varianten: 2 stengels bleekselderij, kopje diepvries doperwten (je krijgt dan een soort cacciatore), 1/2 courgette in blokjes.................. De kip, spek, ui en tomaat zijn de elementaire basis in de gerecht en verder kan je behoorlijk rommelen................
buon appetito
Reacties
Een reactie posten