Een van de belangrijkste ingrediënten die bepalen dat het Luiks stoofvlees is......ja dat is Luiks Stroop. Een variant van onze appelstroop met peer maar andere soorten fruit worden ook gebruikt. Perenstroop is in Nederland goed verkrijgbaar en het resultaat was smullen...........
Uiteraard zijn er van deze klassieker vele varianten, maar deze samenstelling gaat je zeker bevallen.
Nodig voor 4 personen
750 gram hamlappen
1 grote ui in blokjes
3 wortelen in partjes
4 stengels bleekselderij in partjes
35 gram boter
Beetje olie
3 laurierblaadjes
1 tl droge tijm
3 el perenstroop (Luiks stroop als kan)
Boulionblokje
1 el mosterd
Flesje donker Belgisch bier
1-2 el Bloem
Peper en zout
Uiteraard zijn er van deze klassieker vele varianten, maar deze samenstelling gaat je zeker bevallen.
Nodig voor 4 personen
750 gram hamlappen
1 grote ui in blokjes
3 wortelen in partjes
4 stengels bleekselderij in partjes
35 gram boter
Beetje olie
3 laurierblaadjes
1 tl droge tijm
3 el perenstroop (Luiks stroop als kan)
Boulionblokje
1 el mosterd
Flesje donker Belgisch bier
1-2 el Bloem
Peper en zout
Vlees een uur van tevoren uit de koelkast en in blokjes snijden. Verwarm in een grote stoofpan de boter en olie en voeg het vlees toe. Bak aan en voeg de overige ingrediënten toe behalve de bloem. Voeg wat water toe zodat alles net in het vocht staat. Dan twee uur in de oven op 150 graden. Wel de deksel op de pan anders raak je teveel vocht kwijt. Het kan sowieso geen kwaad na een uurtje te kijken en evt een beetje water toevoegen.
Na twee uur haal je het uit de oven en voeg je bloem toe om de saus in te dikken. Nog even 5 minuten (de bloem moet garen) in de oven of op het vuur en dan smullen maar..........................
Na twee uur haal je het uit de oven en voeg je bloem toe om de saus in te dikken. Nog even 5 minuten (de bloem moet garen) in de oven of op het vuur en dan smullen maar..........................
Lekker met Friet en een frisse salade
Reacties
Een reactie posten