GARNALEN LUNCH

Dit is een klein, snel smakelijk receptje wat prima gebruikt kan worden als snelle lunch. Geen zakenlunch want knoflook is in ruime mate aanwezig.

Nodig voor 4 personen
500 gram grote garnalen
1 tl paprikapoeder
1 borrelglaasje sherry
3 teentjes knoflook
1 afbakstokbrood
Olijfolie

Verwarm de oven op de temperatuur waar het brood op afgebakken moet worden. Snij het stokbrood in de lengte in twee en besprenkel met olijolie.
Bak af tot de binnenkant mooi bruin is.
Verwarm een koekenpan met een beetje olie en bak de garnalen met 1-2 uitgeknepen teentjes knoflook. Voeg paprikapoeder en sherry toe en even goed husselen.
Let op want ze zijn zo gaar en te lang worden ze droog en taai. De garnalen zijn echt gaar voor de pieper van het brood gaat!
Als het het brood uit de oven hebt wrijf je het stokbrood een beetje in met een teentje knoflook. Niet te hard drukken gewoon even rustig overheen wrijven.

Serveren met aioli en een eenvoudige salade. Een glaasje droge gekoelde witte wijn maakt het compleet.
Dit soort brood en deze garnalen doen het ook goed als tapas en op een buffet.


Reacties