Niet veel werk maar een geweldig resultaat en dat zal voor veel hobbykoks een plus zijn.
Zeker in de zomer als je misschien liever een uurtje extra in de tuin zit. Dit gerecht is er overigens voor gemaakt om buiten te nuttigen.
Voor 4 personen
500 gram entrecote (laat vers snijden)
Boter
1 zak rucola sla
1 el gedroogde salie
Olijfolie
Halve citroen
Peper zout
2 el balsamico (geen supermarkt troep)

Zeker in de zomer als je misschien liever een uurtje extra in de tuin zit. Dit gerecht is er overigens voor gemaakt om buiten te nuttigen.
Voor 4 personen
500 gram entrecote (laat vers snijden)
Boter
1 zak rucola sla
1 el gedroogde salie
Olijfolie
Halve citroen
Peper zout
2 el balsamico (geen supermarkt troep)
Neem een grote schaal en leg daar de rucola op. Kruid de entrecote met peper, zout en salie. Bak in ruime boter de entrecote aan weerskanten 1 a 1,5 minuut. Haal ze uit de pan en snij er repen van. Gooi de repen nog heel even terug in de pan om de zijkanten dicht te bakken.
Zet in de tussentijd een klein pannetje op met een flinke scheut olijfolie en het sap van de halve citroen en meng dit tot een warme dressing.
Leg de rucola over een ruime schaal en giet deze dressing over de rucola en drapeer direct de entrecote reepjes op het slabedje. Flinke scheut balsamico over de reepjes en direct serveren.
Zet in de tussentijd een klein pannetje op met een flinke scheut olijfolie en het sap van de halve citroen en meng dit tot een warme dressing.
Leg de rucola over een ruime schaal en giet deze dressing over de rucola en drapeer direct de entrecote reepjes op het slabedje. Flinke scheut balsamico over de reepjes en direct serveren.
Heerlijk als lunch met een stuk stoer brood en als avondeten met aardappels uit de oven.
Als lunch met een Lambrusco, maar als avondeten kan deze schotel prima een betere Chianti of zelfs een Brunello di Montalcino hebben.
Als lunch met een Lambrusco, maar als avondeten kan deze schotel prima een betere Chianti of zelfs een Brunello di Montalcino hebben.
Je kan evt de schaal verder opsieren met wat gehakte noten en/of schilfers Parmezaanse kaas en schijfjes citroen.
Eet smakelijk!

Reacties
Een reactie posten