Ben je liefhebber van slowcooking? Liefhebber van de Indonesische keuken? Dan is dit wel een gerecht wat je gaat bevallen.
Een klassieker maar wordt in tientallen varianten gemaakt. De basis rundvlees, sojasaus en ui vorm in alle varianten wel de basis.
Nodig voor 4 ruime porti's
650 gram runderlappen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1/2 kopje soja saus
1 el bruine suiker
1tl ketoembar
1tl djahe
1tl djinten
1/2tl nootmuskaat
1 tl sambal oelek
scheutje azijn
peper/zout
Boter/zonnebloemolie
Soms wordt een tomaat toegevoegd
Haal het vlees een uur voor je gaat koken uit de koelkast. Snij het in mooie blokjes en bak in boter of olie even aan in een koekenpan.
Doe het vlees daarna over in een stoofpan met daarin een beetje boter en een flinke schut water. Laat het vast zachtjes pruttelen. Snij de ui in snippers en bak in de koekenpan rustig tot ze mooi glazig zijn.
Voeg de uit bij het vlees. Hak de knoflook fijn en voeg toe aan het vlees. Voeg nu alle overige ingrediënten toe maar wees nog even voorzichtig met peper en zout.
Voeg als nodig een beetje water toe want alle vlees moet net onder staan.
Ze de stoofpan (deksel op de pan) nu voor 3,5 uur in de oven op 130 graden. Controleer af en toe of het vlees niet droog komt te staan en voeg evt wat water toe.
Na een uur of twee kan je ook al aardig beoordelen of er nog wat zout bij moet. Liever in een paar stappen iets toevoegen dan dat het te zout wordt.
Heerlijk met nasi en komkommersalade maar dit soort stoofpotjes doen het natuurlijk ook goed bij gebakken aardappelen of een stoer stuk brood.
Selamat Makan
Een klassieker maar wordt in tientallen varianten gemaakt. De basis rundvlees, sojasaus en ui vorm in alle varianten wel de basis.
Nodig voor 4 ruime porti's
650 gram runderlappen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1/2 kopje soja saus
1 el bruine suiker
1tl ketoembar
1tl djahe
1tl djinten
1/2tl nootmuskaat
1 tl sambal oelek
scheutje azijn
peper/zout
Boter/zonnebloemolie
Soms wordt een tomaat toegevoegd
Haal het vlees een uur voor je gaat koken uit de koelkast. Snij het in mooie blokjes en bak in boter of olie even aan in een koekenpan.
Doe het vlees daarna over in een stoofpan met daarin een beetje boter en een flinke schut water. Laat het vast zachtjes pruttelen. Snij de ui in snippers en bak in de koekenpan rustig tot ze mooi glazig zijn.
Voeg de uit bij het vlees. Hak de knoflook fijn en voeg toe aan het vlees. Voeg nu alle overige ingrediënten toe maar wees nog even voorzichtig met peper en zout.
Voeg als nodig een beetje water toe want alle vlees moet net onder staan.
Ze de stoofpan (deksel op de pan) nu voor 3,5 uur in de oven op 130 graden. Controleer af en toe of het vlees niet droog komt te staan en voeg evt wat water toe.
Na een uur of twee kan je ook al aardig beoordelen of er nog wat zout bij moet. Liever in een paar stappen iets toevoegen dan dat het te zout wordt.
Heerlijk met nasi en komkommersalade maar dit soort stoofpotjes doen het natuurlijk ook goed bij gebakken aardappelen of een stoer stuk brood.
Selamat Makan
Reacties
Een reactie posten