Vandaag de beurt aan een salamiworst van chocolade. Idee gezien op de site van de AH maar heb het recept wat aangepast. Rozijnen ondermijnen in mijn ogen het visuele aspect en zonder blijft er ook meer van de chocoladesmaak over.
Wat hebben we nodig:
1 reep 100 gram chocolade puur (in stukjes)
1 reep 100 gram chocolade melk (in stukjes)
100 gram roomboter
1 eetlepel gembersiroop
100 gram hazelnoten/amandelen (grof gehakt)
15 biscuitjes (in stukjes)
poedersuiker
vershoudfolie
silicone bakmat

Smelt de chocolade en de boter. Verwarm de boter langzaam. Zet het gas uit. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze langzaam in de boter. Vuur alleen weer aanzetten als het echt niet anders kan maar geduld is je compagnon.
Daarna de gembersiroop toevoegen en goed doorroeren. Beetje bruine suiker kan ook en je kan eindeloos variëren.
Voeg nu de noten en de biscuitjes toe. Roer goed zodat alles mooi met chocolade is omgeven.
Leg een siliconen bakmat op het aanrecht en "plak" daar een stuk vershoudfolie (beetje stevige soort) op.
Laat het mengsel zover afkoelen dat het nog net kneedbaar is.
Strot het nu op het vershoudfolie en rol er een worst van. Draai de uiteinden van de folie in elkaar.
In de koelkast en twee dagen bewaren maakt de salami net wat lekkerder.
Voor het opdienen haal je de salami uit de koelkast en verwijder je het vershoudfolie. Laat een uurtje acclimatiseren op een niet te warme plek.
De salami wordt nu plakkerig en dat is precies wat we willen. We bestuiven de salami nu met poedersuiker voor een fantastisch effect.
Plakje worst bij de koffie? HEERLIJK!
Wat hebben we nodig:
1 reep 100 gram chocolade puur (in stukjes)
1 reep 100 gram chocolade melk (in stukjes)
100 gram roomboter
1 eetlepel gembersiroop
100 gram hazelnoten/amandelen (grof gehakt)
15 biscuitjes (in stukjes)
poedersuiker
vershoudfolie
silicone bakmat

Smelt de chocolade en de boter. Verwarm de boter langzaam. Zet het gas uit. Breek de chocolade in kleine stukjes en smelt deze langzaam in de boter. Vuur alleen weer aanzetten als het echt niet anders kan maar geduld is je compagnon.
Daarna de gembersiroop toevoegen en goed doorroeren. Beetje bruine suiker kan ook en je kan eindeloos variëren.
Voeg nu de noten en de biscuitjes toe. Roer goed zodat alles mooi met chocolade is omgeven.
Leg een siliconen bakmat op het aanrecht en "plak" daar een stuk vershoudfolie (beetje stevige soort) op.
Laat het mengsel zover afkoelen dat het nog net kneedbaar is.
Strot het nu op het vershoudfolie en rol er een worst van. Draai de uiteinden van de folie in elkaar.
In de koelkast en twee dagen bewaren maakt de salami net wat lekkerder.

Voor het opdienen haal je de salami uit de koelkast en verwijder je het vershoudfolie. Laat een uurtje acclimatiseren op een niet te warme plek.
De salami wordt nu plakkerig en dat is precies wat we willen. We bestuiven de salami nu met poedersuiker voor een fantastisch effect.
Plakje worst bij de koffie? HEERLIJK!
Ik heb twee versies gemaakt. Een wat meer industriële worst. Keurig recht zoals ze in de schappen hangen. Gewoon heel strak rollen en de uiteinden zeer strak aandraaien.
Daarnaast heb ik een echte ruige boerenworst gemaakt. Gewoon wat nonchalant dichtrollen.
Als je deze (de ambachtsversie) worst na het bestuiven inpakt in een stoer stuk (bak) papier en dichtknoopt met rolladetouw heb je een prachtig cadeau voor een chocoladeliefhebber.
Laat het smaken!
Daarnaast heb ik een echte ruige boerenworst gemaakt. Gewoon wat nonchalant dichtrollen.
Als je deze (de ambachtsversie) worst na het bestuiven inpakt in een stoer stuk (bak) papier en dichtknoopt met rolladetouw heb je een prachtig cadeau voor een chocoladeliefhebber.
Laat het smaken!

Reacties
Een reactie posten