BLAUWE BESSEN RAVIOLI

Wellicht niet een eerste keuze als je zelf ravioli gaat maken. Toch is dit als dessert een verrassende combinatie en niet een alledaags toetje.
Vooral in de voormalige oostbloklanden zijn deeglapjes gevuld met blauwe bessen erg populair.

Nodig voor 4 personen
1 ei
Beetje boter
100 gram bloem
snufje zout
suiker
doosje blauwe bessen


Was de blauwe bessen goed en verwijder achtergebleven steeltjes. Bestrooi ze met een beetje suiker en laat ze goed uitlekken. Als ze nat zijn wordt je ravioli bij het samenvouwen al pap voor ze in de pan liggen.
Maak op gebruikelijke manier een pasta deeg. 100 gram bloem, 1 ei, beetje zout en neem een beetje boter in plaats van olijfolie.
Goed kneden en dan uitrollen. De deeglap in vierkantjes snijden.
Leg op een vierkantje een schep blauwe bessen en denk af met een tweede deeglampje. De randen goed aandrukken. Het beste werkt een vork in de rand drukken.
Kook de ravioli in ruim water. Ze zijn gaar als ze allemaal boven drijven. Goed uit laten lekken en warm opdienen.


Druip over de ravioli een beetje gesmolten boter en evt wat poedersuiker. Ook lekker met een bolletje slagroomijs. Strooi ter decoratie een paar losse bessen over het geheel.
Niet een standaard dessert, maar daardoor juist de moeite en het leent zich natuurlijk tot eindeloze variatie.

Reacties