BISCOTTI NUTELLA

De meeste van jullie kennen wel de Cantuccini koekjes die je in de Vin Santo kan soppen. Een specialiteit uit Prato (Toscana) welke gevuld zijn met amandelen en twee keer gebakken worden. Daar komt ook de naam biscotti vandaan. Bi=twee en cotti=koken/bakken.
Dochterlief is echter niet zo gek op amandelen, maar des te meer op Nutella.
In een van de Cantuccini recepten heb ik de boter vervangen door Nutella en de amandelen door hazelnoten. Nutella zorgt voor een iets minder stevig deeg en het kan zijn dat je nog een klein beetje bloem moet toevoegen.
Het resultaat is delicioso!

Nodig voor een schaal vol:
250 gr bloem
180 gr bruine suiker
2 tl vanillesuiker
1 tl bakpoeder
25 gr Nutella
2 eieren
130 gr hazelnoten

Meng bloem, suiker, bakpoeder en vanillesuiker goed door elkaar. Werk daarna de Nutella en de eieren erdoor en kneed het geheel tot een mooi soepel deeg. Hak de hazelnoten in stukken en kneed deze door het deeg. Wikkel het deeg in plastic folie en laat het een uur rusten. Verwarm de oven op 175 graden.
De geur van dit deeg is al geweldig en je moet je inhouden om er niet van te snoepen.
Verdeel de deegbal in vier gelijke stukken en rol deze uit tot een paar centimeter dikke rollen. Leg deze op een met bakpapier bedekte bakplaat en druk ze iets in. Zorg voor voldoende afstand want alles groeit nog in volume.
Bak de rollen 12-14 minuten en laat daarna goed afkoelen. Zet de oven nu op 150 graden.
Als de rollen goed zijn afgekoeld snij je de rollen in 1-1,5 centimeter dikke plakjes. Je kan beter in één keer hakken met een koksmes dan met een kartelmes snijden. Gewoon de punt van het mes achter de rol en rustig door de rol duwen.
Alle koekjes opnieuw op de bakplaat (met de platte kant) en nog 7 minuten in de oven. Goed af laten koelen.
Een koekje dat het zowel bij volwassenen als bij de jeugd goed zal doen. Heerlijk om in de koffie te soppen of als het echt koud is in de warme chocomelk.



Reacties