BASTONGE KOEKEN MET AARDBEIEN

Een variant op Tiramisu, kruimeltaart wat je wil. Hoe dan ook is het verse fruit, de mouse en de kruimelige bodem een heerlijke combi. Drie soorten textuur doen het gewoon goed in een dessert.

Nodig voor 6 personen
125 ml slagroom
250 gram mascarpone
4 eetlepels bruine suiker
13 Bastognekoeken
120 gram roomboter
Doosje aardbeien


Neem een vers pak koeken en hou een paar Bastogne koeken voor jezelf apart.
Doe 12 koeken in een keukenmachine om er kruimels van te maken. Smelt de boter en vermeng dit met de koekkruimels.
Neem 6 vulringen van 8 centimeter. Leg deze op bordjes en verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem van de 6 ringen.
Stamp goed aan en druk de zijkanten iets omhoog zodat je een randje krijgt. Zet in de koelkast om goed op te stijven.
Eet een koek. Ook lekker om in sterke espresso te soppen.
Klop de slagroom met de suiker en spatel daar voorzichtig de mascarpone door. Let op dat er geen klontjes blijven zitten.
Verdeel het mengsel over de 6 aangestapte koekbodems en zet opnieuw in de koelkast.
Eet een koek en lik de beslagkom uit.
Was de aardbeien en snij ze in de dikke plakjes (gewoon in twee als ze niet te groot zijn). Laat ze goed uitlekken en verdeel ze netjes over de 6 torentjes.
Opnieuw koud zetten. Eet tussendoor een koek.
Voor het serveren haal je de ringen van de torentjes. Als je hier niet handig mee bent smeer dan vooraf de binnenkant van de ring in met een beetje boter. Je kan de ringen ook met folie bekleden. De ring til je dan van het folie en dat wikkel je dan voorzichtig van het torentje.
Je kan natuurlijk ook 1 hele grote ring nemen en er een taart van maken.
Laat het smaken!



Reacties