Ik heb al een groot aantal oude en soms vergeten groenten verwerkt in uiteenlopende recepten. Pastinaak is daarbij zelfs een van m'n favorieten groenten geworden.
Het was er echter nog nooit van gekomen om aardpeer te bereiden.
Vandaag maar eens een kilo aardperen meegenomen.
De aardpeer heeft echter nog andere prachtige namen. Wat te denken van Jeruzalemartisjok of Topinamboer. De aardpeer komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is door Franse ontdekkingsreizigers meegenomen naar Europa.
De aardpeer is een wortel die groeit in de grond en de plant kan een paar meter hoog worden en heeft gele bloemen.
Allemaal leuke info maar wat kan je er mee?
Het was er echter nog nooit van gekomen om aardpeer te bereiden.
Vandaag maar eens een kilo aardperen meegenomen.
De aardpeer heeft echter nog andere prachtige namen. Wat te denken van Jeruzalemartisjok of Topinamboer. De aardpeer komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is door Franse ontdekkingsreizigers meegenomen naar Europa.
De aardpeer is een wortel die groeit in de grond en de plant kan een paar meter hoog worden en heeft gele bloemen.
Allemaal leuke info maar wat kan je er mee?
Eigenlijk alles wat je met een wortel ook kan: rauw, stampot, frituren, koken en in de oven. Maar vandaag maken we er chips van om in het weekend lekker te snacken
Voor chips kan je de buitenkant schillen (het is geen echte schil) maar je kan ze ook even boenen. Snij de aardperen met de mandoline in dunne schijfjes. Dep ze goed droog met keukenpapier en frituur op 160 graden tot ze mooi bruin zijn. Goed uit laten lekken en bestrooien met zout.
Uiteraard kan je ze ook bestrooien met paprikapoeder, cajunkruiden en alles wat chips maar lekker kan maken.
Met zout proef je echt de oorspronkelijk smaak het beste. Zeer zacht van smaak en lekker zoet wat juist in een gefrituurde snack een erg leuke combi is.
Omdat aardpeer rauw al wat bros is heeft het frituren een erg leuk effect op de structuur.
Verder gewoon gevaarlijk lekker!
Uiteraard kan je ze ook bestrooien met paprikapoeder, cajunkruiden en alles wat chips maar lekker kan maken.
Met zout proef je echt de oorspronkelijk smaak het beste. Zeer zacht van smaak en lekker zoet wat juist in een gefrituurde snack een erg leuke combi is.
Omdat aardpeer rauw al wat bros is heeft het frituren een erg leuk effect op de structuur.
Verder gewoon gevaarlijk lekker!

Reacties
Een reactie posten