Tiramisu is misschien een wat overdreven aanduiding maar wel een
leuke afwisseling voor de chocolade (cacao) variant. Deze aardbeien versie doet
het vooral erg goed na een wat zwaar diner met veel gangen. De aardbeien
maken het net wat lichter dan de chocolade.
Nodig voor 6 personen
125 ml slagroom
250 gram mascarpone
4 eetlepels suiker
1 Pak lange vingers
flink glas zoete witte wijn
Grote doos aardbeien
Ontdoe de aardbeien van de kroontje, was ze en snij ze in plakjes. Slagroom met suiker kloppen en door de mascarpone spatelen. De wijn opwarmen en een paar geprakte aardbeien toevoegen. Als de wijn wat zurig is een beetje suiker toevoegen. Even doorkoken en af laten koelen.
Neem een rechthoekige schaal van 25x15 cm. Maak een bodem van lange vingers nadat je deze even in de wijn hebt gedoopt. Boven op de lange vingers doe je een laagje van het mascarpone mengsel. Dan een laag aardbeien, dunne laag mascarpone, lange vingers, mascarpone en je besluit met aardbeien.
Vier uur in de koelkast om de smaken lekker door te laten trekken. In de schaal opdienen.
Wil je het geheel als een soort taart serveren kan je beter in tegengestelde volgorde opbouwen. Doe dan plastic folie in de schaal. Begin met aardbeien (mooie kant omlaag) en eindig met lange vingers. Zet dan eventueel even in de vriezer zodat het omkeren wat makkelijker gaat. Zorg wel dat voor het serveren de "taart" goed ontdooit is.
Smakelijk!
Nodig voor 6 personen
125 ml slagroom
250 gram mascarpone
4 eetlepels suiker
1 Pak lange vingers
flink glas zoete witte wijn
Grote doos aardbeien
Ontdoe de aardbeien van de kroontje, was ze en snij ze in plakjes. Slagroom met suiker kloppen en door de mascarpone spatelen. De wijn opwarmen en een paar geprakte aardbeien toevoegen. Als de wijn wat zurig is een beetje suiker toevoegen. Even doorkoken en af laten koelen.
Neem een rechthoekige schaal van 25x15 cm. Maak een bodem van lange vingers nadat je deze even in de wijn hebt gedoopt. Boven op de lange vingers doe je een laagje van het mascarpone mengsel. Dan een laag aardbeien, dunne laag mascarpone, lange vingers, mascarpone en je besluit met aardbeien.
Vier uur in de koelkast om de smaken lekker door te laten trekken. In de schaal opdienen.
Wil je het geheel als een soort taart serveren kan je beter in tegengestelde volgorde opbouwen. Doe dan plastic folie in de schaal. Begin met aardbeien (mooie kant omlaag) en eindig met lange vingers. Zet dan eventueel even in de vriezer zodat het omkeren wat makkelijker gaat. Zorg wel dat voor het serveren de "taart" goed ontdooit is.
Smakelijk!

Reacties
Een reactie posten